6 tips om je kind makkelijker te laten wennen aan nieuwe hapjes

Serveer de juiste hoeveelheid. Geef uw kind 1 eetlepel van elk voedingsmiddel voor elk leeftijdsjaar. Bijvoorbeeld, als ze 3 jaar zijn, geef ze 3 eetlepels van het gerecht van die avond. Kleine porties geven je kind de kans om meer te vragen.

Wees geduldig. Bied nieuwe dingen meerdere keren aan. Het kan zijn dat u een hapje 10 tot 15 keer moet aanbieden voordat uw kind het wil proberen.

Laat uw kind helpen. Laat hem of haar in de supermarkt voedingsmiddelen uitkiezen. Zoek dan een manier waarop ze kunnen helpen met het bereiden van de maaltijd of het dekken van de tafel. Door deel te nemen aan de verschillende onderdelen van de maaltijd, zal uw kind eerder geneigd zijn te eten.

Maak dingen leuk. Snijd voedsel in vormen. Geef het eten op een creatieve manier weer op het bord van uw kind. Laat uw kind speciale namen verzinnen voor zijn lievelingseten.
Bied keuzes aan. In plaats van een groente aan je peuter te geven, kun je hem laten kiezen tussen twee opties. “Wil je broccoli of bloemkool als avondeten?”

Meng nieuw met oud. Serveer nieuw voedsel naast je eten dat je kind al kent. Dit kan het proberen van iets nieuws makkelijker maken.

Laat ze dippen. Zorg voor gezonde dipsausjes om je kind aan te moedigen nieuw fruit of groenten te proberen. Dit kan bijvoorbeeld hummus, yoghurt of magere saladedressings zijn.
Geef het goede voorbeeld. Als uw kind ziet dat u gevarieerd en gezond eet, zal het eerder geneigd zijn om het ook te proberen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *